Nyheter

Nollsjutrettio Hemester

Exported from Streamline App (https://app.streamlineicons.com)

Publicerad den 6 juli, 2020

Semestra på hemmaplan

I årets andra digitala frukostklubb nollsjutrettio är temat hemester. Det är inte alla som bor så vackert och har omgivningar som kan erbjuda så mycket som runt Oskarshamn. Här kommer några tips på vad som finns att göra. Vill du ha fler så håll utkik på vår webb och i våra sociala kanaler Instagram och Facebook så kommer det fler inslag under sommaren. Du kan även kontakta eller besöka Oskarshamns turistinformation.

OCR-banan

Kristinebergs motionsled är ett 2,3 km långt elljusspår som sköts av Oskarshamns kommun. I anslutning till motionsleden finns en OCR-bana som sköts av föreningen OCR Oskarshamn.

OCR betyder Obstacle Course Racing, hinderbanelöpning. Banan i Oskarshamn är öppen för allmänheten och får användas när som helst.

Vid varje hinder finns det uppsatta skyltar som ska läsas innan utförande för utövarens egen säkerhet.

I föreningen OCR Oskarshamn erbjuds möjligheten till gemensam träning och ett nätverk med andra idrottare. Läs mer och teckna medlemskap på deras hemsida.

Bada i Oskarshamn

Runt om i Oskarshamns kommun erbjuder vi dig över 20 badplatser. En blandning av mysiga insjöbad till stränder och klippor i havet. Vill hunden ta ett dopp finns såklart ett hundbad i anslutning till mysiga Ernemar strandpromenad. Spana in badkartan här: https://oskarshamn.com/badplatser/

Kajaktorpet i Misterhult

Misterhults skärgård är en av de vackraste i Sverige. Här finns Kajaktorpet med uthyrning av kanoter, kurser och utflyktsturer. Spana in deras hemsida här för mer information och bokning.

Valborgs i Klintemåla

Valborgs i Klintemåla erbjuder även gästhamn, butik och café. Gästhamnen erbjuder 12 elplatser, sanitetsbyggnad med dusch och tvättmaskin, även en sjömack som drivs av ett annat företag.

Butiken har ett basutbud. Är det något du saknar tar de gärna emot förslag på vad som skulle kunna utöka sortimentet. Det finns också en loppisavdelning och varor från hantverkare av olika slag i butiken.