Bli fler invånare

För att våra företag ska utvecklas och växa krävs många olika saker. Stimulera ungdomar att utbilda sig inom teknikyrken, attrahera nya talanger till Oskarshamn, välkomna nyinflyttade så att dom stannar kvar och trivs. Vi vill alltid bli fler invånare.

Vi på Attraktiva Oskarshamn arbetar med dom här frågorna på många olika sätt. Vi driver bland annat nätverket RIO, rekryteringssamverkan i Oskarshamn som bland annat resulterat i initiativ som Swedish fika, medverkan vid arbetsmarknadsdagar på skolor och universitet. Samt mottagande av exjobbare, sommarteknologer och utländska familjer som kommer hit för att arbeta.

Vi är dessutom aktiva i Teknikcollege, Ung företagsamhet, Linneakademien och Kalmarsundsregionen. Allt för att hjälpa våra företag inför framtiden.

Det är vi som jobbar med dom här frågorna

Magnus Franzén vd på Attraktiva Oskarshamn
Magnus Franzén

Magnus driver nätverket RIO och ansvarar för nollsjutrettio, femtontrettio och medlemsfrågor.

magnus@oskarshamn.com
072-254 11 16

Johan, platsutvecklare på Attraktiva Oskarshamn
Johan Sjöstrand

Johan arbetar med Kalmarsundsregionen som främjar rekrytering och inflyttning regionalt samt ansvarar för medlemsbrev.

johan@oskarshamn.com
072-500 81 72

Därför är dessa frågor viktiga

Oskarshamns geografiska läge och vår relativt sett glest befolkade region innebär såväl utmaningar som möjligheter. Utmaningarna är bland annat att långsiktigt kunna tillhandahålla god samhällsservice och bra kommunikationer för arbetspendling och transporter. Möjligheterna finns i tillgången till allt mer efterfrågade resurser i form av attraktiva natur- och kulturmiljöer. Platser för rekreation och utrymme för eftertanke. Värden som globalt är en ökande bristvara.Generellt sett har sydöstra Sverige en befolkningsutveckling som mycket påminner om landets norra delar. Under de senaste 50 åren är det endast sex län som har sämre utveckling – Värmland, Dalarna, Gävleborg, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten. Går vi sedan så långt tillbaka som till år 1990 är Kalmar län det län som haft sämst utveckling av samtliga län i vårt land. Om vi inte lyckas ändra den negativa trenden står vi inför stora utmaningar för att kunna behålla och utveckla vårt näringsliv och andra samhällsbärande funktioner.

Vi behöver alltid bli fler invånare i Oskarshamns kommun och välkomnar just dig att flytta hit.

Är du nyinflyttad?

Ta chansen att komma och träffa andra nyinflyttade i Oskarshamn! Ca 1 gång i månaden anordnas nyinflyttarträffar där du som nyinflyttad får träffa andra nyinflyttade. Under träffen utför vi någon form av aktivitet, fikar och pratar om Oskarshamn tillsammans. Under tidigare träffar har vi bland annat gått på SHL-hockey, spelat Pinball och utövat yoga. Håll utkik efter kommande nyinflyttarträff. Vi vill gärna träffa just dig!

Amanda Hedberg jobbar på Attraktiva Oskarshamn.

Hej till dig som är nyinflyttad!
Jag hjälper dig att känna dig som hemma i Oskarshamn. På oskarshamn.com har jag samlat mina tips till dig som nyinflyttad.

Tveka inte att kontakta mig med dina frågor och funderingar.

Amanda Hedberg
072-560 40 16 
amanda@oskarshamn.com

Kontakta turistinformationen

Behöver du tips på saker att se och göra i Oskarshamns kommun är du alltid välkommen att kontakta turistinformationen på 0491-770 72 eller info@oskarshamn.com.