Vi märker att du använder en äldre webbläsare som inte längre stöds fullt ut av vår webbplats och du kan därför uppleva vissa problem och begränsningar under ditt besök.

Vi föreslår att du istället använder Google Chrome alternativt Microsoft Edge där du ska få en komplett upplevelse av vår webbplats.

Nyheter

Bäst vatten i länet

Publicerad den 15 oktober, 2020

Oskarshamn har det godaste dricksvattnet i länet i alla fall enligt branschorganisationen Svenskt Vatten som arrangerar en riksomfattande tävling där landets bästa kranvatten ska utses. I Sverige är det självklart att vi ska kunna dricka vatten direkt ur kranen utan att bli sjuka. Därför finns det kvalitetskriterier som vattnet måste uppfylla för att vara godkänt som dricksvatten. Vatten är vårt enskilt viktigaste livsmedel och det ställs därför höga krav på kontroll. Vattnet tas från sjön Hummeln som ligger cirka 1,5 mil nordväst om Oskarshamn. Sjön uppges ha bildats efter ett stort asteroidnedslag för 470 miljoner år sedan. Hummeln är 61 meter som djupast och har en yta på 5,5 kvadratkilometer. Vill du veta mer om sjön Hummeln kontakta vår turistinformation.

Rent, färskt dricksvatten är nödvändigt för människan och andra livsformer. Vi säger grattis till Oskarshamns kommun och alla Oskarshamnare som kan vara stolta över att vi har ett gott dricksvatten.