Nyheter

Flexbuss testar elbuss i Oskarshamn

Publicerad den 23 juli, 2020

Under vecka 31 kommer Flexbuss att provköra en elbuss med turistrafik i Oskarshamn. Under vecka 30 har man ”skuggat” ordinarie linjetrafik och under vecka 31 kommer en ”Camping-till-Camping”-linje med 4 stopp på vägen att provköras.

Måndagen den 27 juli rullar Oskarshamns första turistelbuss ut på vägarna. Bussen kommer, under en vecka, att fungera som en ”Hop On Hop Off” buss mellan Gunnarsö och Havslätts Campingar. Bussen kommer stanna på 4 hållplatser på vägen Ernemar, Handelsplats Snickeriet, Oskarshamns centrum och Oskarshamns station.

Bussturen är Coronasäkrad och gratis. Det innebär bland annat att bussen som normalt rymmer 50 personer inte kommer ta ombord mer är 20 samtidiga passagerare.

– Det ska bli spännande att följa utvecklingen av elfordon framåt, speciellt med tanke på att dessa är betydligt mer energieffektiva än fordon med förbränningsmotorer säger Andreas Erlandsson, Kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamn.

-Testet med elbuss i stadstrafiken i Oskarshamn är en viktig del i vårt strategiska arbete då efterfrågan på elbussar ökar kraftigt i Sverige. Vi vill genom detta projekt lära oss mer om tekniken och vilka utmaningar en elektrisk drivlina har i den dagliga trafiken, säger Flexbuss vd David Lindquist.

Hämta tidtabell i Turistinformationen och hitta inspiration om vad du kan göra vid de olika stoppen hos oskarshamn.com.

För mer information kontakta:

Jan Hardebrant, Attraktiva Oskarshamn AB

072 560 30 72, jan@oskarshamn.com

David Lindquist, Flexbuss Sverige AB.

david@flexbuss.se